بلاگ

۷ ابزار مورد نیاز برای آهنگری

7 ابزار مورد نیاز برای آهنگری
Rate this post

آهنگری، هنری دیرینه و جذاب است که با استفاده از فلزات، اشیاء کاربردی و زیبایی خلق می‌کند. اما برای ورود به این دنیای پر رمز و راز، باید با ابزار صنعتی مورد نیاز برای آهنگری آشنایی داشته باشید. در این مقاله، به معرفی ۷ ابزار مورد نیاز برای آهنگری می‌پردازیم که هر مبتدی یا حرفه‌ای باید در کارگاه خود داشته باشد.

انواع ابزار مورد نیاز برای آهنگری

آهنگری نیازمند ابزار برای اتصالات، پرداخت و برش است. از این رو انواع ابزار مورد نیاز برای آهنگری دامنه وسیعی از ابزار اتصالات، ابزار پرداخت و برش را شامل می شود.

ابزارهای آهنگری می توانند شامل مواردی ساده همچون چکش و گیره و مواردی پیچیده تر مثل انواع اره، سنگ فرز، پولیش و دستگاه های صنعتی چون CNC شوند.

بیشتر بدانید: مقایسه قیمت و کیفیت انواع ابزار شارژی

انواع ابزار مورد نیاز برای آهنگری

ابزار اتصال آهن آلات

انواع ابزار اتصال آهن آلات در آهنگری شامل موارد زیر می شود:

  1. چکش: چکش‌ها در انواع مختلفی مانند چکش آهنگری، چکش سرگرد، چکش صاف و چکش پتک وجود دارند. هر کدام از این چکش‌ها برای کار خاصی مانند شکل‌دهی، برش و یا صاف کردن فلزات به کار می‌روند.
  2. سندان: سندان‌ها در دو نوع سندان تخت و سندان گرد وجود دارند. سندان‌های تخت برای کارهای عمومی آهنگری و سندان‌های گرد برای کارهای ظریف‌تر مانند ساخت چاقو و تبر استفاده می‌شوند.
  3. گیره: گیره‌ها در انواع مختلفی مانند گیره C شکل، گیره فنری و گیره دستی وجود دارند. هر کدام از این گیره‌ها برای نگه داشتن فلزات در اشکال و اندازه‌های مختلف به کار می‌روند.
  4. انبر: انبرها در انواع مختلفی مانند انبر آهنگری، انبر دم باریک و انبر قفلی وجود دارند. هر کدام از این انبرها برای گرفتن و جابجا کردن فلزات در اشکال و اندازه‌های مختلف به کار می‌روند.

اینورتر جوشکاری

از تجهیزات جوشکاری هم میتوان به اینورتورها اشاره کرد. اینورترهای با توان بالا (حداقل ۱۰ کیلووات) مناسب برای کاربردهای آهنگری هستند، زیرا نیاز به توان بالایی برای گرم کردن و شکل دادن فلزات دارند. اینورترهای با قابلیت تنظیم دقیق جریان و ولتاژ خروجی می توانند به دقت پارامترهای مورد نیاز فرآیند آهنگری را تأمین کنند. استفاده از اینورترهای با محافظت های ایمنی پیشرفته مانند حفاظت در برابر اضافه بار و اتصال کوتاه، برای کاربردهای آهنگری که نیاز به جریان های بالا دارند، توصیه می شود.

اینورتر جوشکاری مناسب آهنگری

دریل برقی

دریل‌های برقی یکی دیگر از ابزار مورد نیاز برای آهنگری هستند که در دو نوع چکشی و ساده وجود دارند. دریل‌های چکشی برای سوراخ کردن مصالح سخت مانند بتن و دریل‌های ساده برای سوراخ کردن فلزات و چوب استفاده می‌شوند.

دریل‌ها در سایزهای مختلفی مانند دریل ۱۰ میلی‌متر، دریل ۱۳ میلی‌متر و دریل ۱۶ میلی‌متر وجود دارند. سایز مناسب دریل به ضخامت فلز و نوع سوراخکاری بستگی دارد.

ابزارهای آهنگری می توانند شامل مواردی ساده همچون چکش و گیره و مواردی پیچیده تر مثل انواع اره، سنگ فرز، پولیش و دستگاه های صنعتی چون CNC شوند.

فرز آهنگری

فرزها در دو نوع فرز انگشتی و فرز آهنگری وجود دارند. فرزهای انگشتی برای کارهای ظریف‌تر مانند برش و صاف کردن فلزات در سطوح کوچک و فرزهای آهنگری برای کارهای سنگین‌تر مانند برش و صاف کردن فلزات در سطوح بزرگ استفاده می‌شوند.

فرزها در سایزهای مختلفی مانند فرز ۱۱۵ میلی‌متر، فرز ۱۲۵ میلی‌متر و فرز ۱۸۰ میلی‌متر وجود دارند. سایز مناسب فرز به ضخامت فلز و نوع کار بستگی دارد.

اره آهن بر

اما شاید مهم ترین ابزار مورد نیاز برای آهنگری را بتوان اره‌های آهن بر دانست که در دو نوع دستی و برقی وجود دارند. اره‌های آهن بر دستی برای برش فلزات در مقاطع کوچک و اره‌های آهن بر برقی برای برش فلزات در مقاطع بزرگ استفاده می‌شوند.

اره‌های آهن بر برقی در دو نوع اره عمودبر و اره افقی بر وجود دارند. اره‌های عمودبر برای برش‌های عمودی و اره‌های افقی بر برای برش‌های افقی استفاده می‌شوند.

فرز آهنگری

پروفیل بر

یکی دیگر از ابزار مورد نیاز برای آهنگری پروفیل‌برها هستند که در دو نوع دستی و برقی وجود دارند. پروفیل‌برهای دستی برای برش مقاطع فلزی کوچک و پروفیل‌برهای برقی برای برش مقاطع فلزی بزرگ استفاده می‌شوند.

پروفیل‌برهای برقی در دو نوع پروفیل بر دیسکی و پروفیل بر قله‌ای وجود دارند. پروفیل‌برهای دیسکی برای برش مقاطع فلزی با ضخامت کم و پروفیل‌برهای قله‌ای برای برش مقاطع فلزی با ضخامت زیاد استفاده می‌شوند.

دسته برش برای برش پلاسما

دسته برش پلاسما برای برش فلزات با استفاده از پلاسما استفاده می‌شود. پلاسما، گازی داغ و یونیزه شده است که می‌تواند فلز را ذوب کند. دسته برش پلاسما در دو نوع دستی و اتوماتیک وجود دارند.

در این ابزار مورد نیاز برای آهنگری، گاز (معمولاً هوا یا آرگون) با عبور از یک نازل و تحت تاثیر قوس الکتریکی، به پلاسما تبدیل می‌شود. پلاسما با سرعت زیاد از نازل خارج شده و با فلز برخورد می‌کند.

بیشتر بدانید: ابزار همه کاره شارژی چیست و چه کاربردی دارد

نکاتی برای انتخاب ابزار مناسب

برای انتخاب ابزار مناسب بیش از هرچیز باید بودجه را در نظر بگیرید. قیمت ابزارهای آهنگری می‌تواند از چند صد هزار تومان تا چند میلیون تومان متغیر باشد. قبل از خرید، بودجه خود را مشخص کنید و ابزارهایی را انتخاب کنید که با بودجه شما تناسب داشته باشند.

علاوه بر این به هنگام خرید ابزار مورد نیاز برای آهنگری باید به این فکر کنید که چه نوع کارهایی می‌خواهید با آهنگری انجام دهید. سپس، ابزارهایی را انتخاب کنید که برای انجام آن کارها مناسب هستند و اینکه ابزارهای آهنگری باید از کیفیت بالایی برخوردار باشند تا در حین کار آسیب نبینند.

آهنگری، هنری جذاب و پرکاربرد است که با استفاده از ابزارهای مناسب می‌توانید از آن لذت ببرید. ۷ ابزار ضروری که در این مقاله معرفی شد، برای شروع کار آهنگری کافی هستند. با کمی تحقیق و بررسی می‌توانید ابزارهای مناسب خود را انتخاب کنید و به دنیای آهنگری قدم بگذارید. شما می توانید برای اطلاعات بیشتر و خرید بهترین ابزارهای آهنگری به فروشگاه آنلاین نارنج لند مراجعه کنید.

اینورتر مناسب برای آهنگری کدام است؟

اینورترهای با توان بالا (حداقل ۱۰ کیلووات) مناسب برای کاربردهای آهنگری هستند، زیرا نیاز به توان بالایی برای گرم کردن و شکل دادن فلزات دارند. اینورترهای با قابلیت تنظیم دقیق جریان و ولتاژ خروجی می توانند به دقت پارامترهای مورد نیاز فرآیند آهنگری را تأمین کنند.

چه نوع دریلی برای آهنگری مناسب است؟

دریل‌ها در سایزهای مختلفی مانند دریل ۱۰ میلی‌متر، دریل ۱۳ میلی‌متر و دریل ۱۶ میلی‌متر وجود دارند. سایز مناسب دریل به ضخامت فلز و نوع سوراخکاری بستگی دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *